Trenčiansky kraj ocenil významné osobnosti, veľkej pocty sa dostalo aj Jozefovi Hadvigovi

Veľkej pocty sa dostalo aj folkóristovi Jozefovi Hadvigovi zo Kšinnej
Veľkej pocty sa dostalo aj folkóristovi Jozefovi Hadvigovi zo Kšinnej. Foto: archív obce Kšinná

TRENČÍN – Každoročné podujatie Flores Musarum sa tento rok uskutočnilo v reprezentatívnych priestoroch zrekonštruovaného Gastrocentra v Trenčíne, kde boli ocenení jednotlivci a kolektívy za ich výnimočný prínos pre kultúrny život Trenčianskeho kraja.

Atmosféru večera obohatilo vystúpenie koncertných umelcov Marty Turčanovej, Zuzany Budinskej a Martina Budinského.

O samotnú organizáciu sa postarali kultúrne inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja – Trenčianske osvetové stredisko, Trenčianske múzeum, Verejná knižnica Michala Rešetku a Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne.

Slávnostný večer bol venovaný tým, ktorí svojím talentom a nadšením prispievajú k rozvoju kultúry v kraji. „Ja si naozaj vážim všetkých, ktorí sa starajú o zachovanie kultúry a tradícií a vnášajú tam aj svoj podpis,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

Jozef Hadvig si prevzal Ďakovný list z rúk predsedu TSK Jaroslava Bašku

Tento rok si ocenenie Flores Musarum prevzalo 17 laureátov z rôznych oblastí kultúrneho života. 

Veľkej pocty sa dostalo aj folkóristovi Jozefovi Hadvigovi zo Kšinnej, ktorý si prevzal z rúk predsedu TSK Jaroslava Bašku „Ďakovný list“ za dlhoročné vedenie Folklórnej skupiny Bukovina.

Hlasné chrápanie s tichými pauzami môže značiť vážny problém

Bánovský región

Hlasné chrápanie s tichými pauzami môže značiť vážny problém

Podujatie Flores Musarum opäť dokázalo, že Trenčiansky kraj je kolískou talentov a ľudí, ktorí sa zasadzujú o zachovanie kultúrnych hodnôt. Svojou prácou obohacujú našu spoločnosť a vytvárajú mosty medzi minulosťou a budúcnosťou.

Zdroj: TSK

Folklórny súbor Bukovina – Vianočné zvyky a obyčaje
Na každých drápačkách v Kšinnej sa kedysi spievala pesnička Drapte, drapte, drapulienky. Folklórna skupina Bukovina zo Kšinnej (1971) s nimi účinkovala v Československom rozhlase v Bratislave. Zdroj: Školské.sk
Fašiangový sprievod FS Bukovina obcou Kšinná

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu